Вероятно ви е познато чувството за връхлитаща сънливост в средата на следобяда.

...
Вероятно ви е познато чувството за връхлитаща сънливост в средата на следобяда.
Коментари Харесай

Защо са полезни следобедните дрямки?

Вероятно ви е познато възприятието за връхлитаща сънливост в средата на следобяда. Среща се много постоянно при множеството хора, без значение от това дали са приели обяд или не са, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
И се предизвиква от естествения спад в бодростта и вниманието, който настава от 1 до 3 следобяд. Затова в случай че се окаже, че се борите със съня в средата на деня само че имате условия и опция да подремнете малко, просто го направете. Краткият сън ще отстрани сънливостта съвсем незабавно и ще усили бодростта ви за няколко часа напред. Отделно, дрямката има и много други изгоди.

И това е забавно: Ако желаете да сте здрави, спете на лявата страна - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Кратките подремвания усъвършенстват когнитивните ни функционалности, времето за реакция, краткосрочната памет и даже нашето въодушевление.

Ново проучване, което следва да бъде оповестено, е открило, че тези, които подремват постоянно следобяд, са доста по-бодри спрямо тези, които не са си поспивали. Също по този начин, моторното запаметяване, което се получава когато връзките в мозъка се трансформират след научаването на ново умеене, е било доста по-успешно след една следобедна сънливост. Общите изгоди от дрямката са сходни с тези, които идват след консумирането на кафеин, само че без страничните му резултати.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР